Kadangi vasara ne užkalnų, daugelis jau planuoja savo atostogas ir svajoja apie palūdimį. Tačiau ne paslaptis, kad per žiemą mes visi priaugame tą vieną kitą kilogramą, kurio taip nenorime artėjant paplūdimių sezonui.

Delicious Greek Lentil Salad Recipe with Feta cheese (Fakes Salata)

Šios lęšių salotos puikiai tinka tiek vegetariško maisto mėgėjams, tiek tiems, kas nori šiek tiek sveikiau maitintis. Juk Kretos maisto tradicijomis grįsta garsioji Vderžemio dieta. Salotos engvai paruošiamos, lengvos, maistingos ir sočios.

Graikiškos lęšių salotos (Fakes salata) labai populiarios tarp vieto sgyventojų pavasarį ir vasarą, kai atšyla orai.

Graikiškos lęšių salotos (Fakes salata) labai populiarios tarp vietos gyventojų pavasarį ir vasarą, kai atšyla orai.Salotos labai maistingos, nes jose gausu naudingų medžiagų: lęšiai garsėja savo proteinų kiekiu, be to juose gausu geležies, folio rūgšties, magnio, mineralų bei vitaminų.

 

INGRDIENTAI:

400 g žaliųjų lęšių

1 lauro lapelio

2-3 paprikų (geltonųjų/raudonųjų), pakepinti ir supjaustyti juostelėmis

250 g fetos sūrio

10 vnt vyšninių pomidorų (jei neturite, galima naudotis paprastus pomidorus), supjaustyti kubeliais

1 vnt raudonojo svogūno , supjaustyti smulkiai (jei neturite, tiks ir baltasis, bet jį reikės pamirkyti šiltame vandenyje, kad nebūtų toks aštrus)

10 vnt alyvuogių (geriau žaliųjų)

Petražolių (kapotų)

Šviežių mėtų (keletas lapelių)

Druskos ir pipirų pagal skonį

UŽPILAS:

6 valg. š. alyvuogių aliejaus

6 valg.š raudonojo vyno acto

1 skilt. česnakko

Žiupsnelis maltos džiovintos raudonosios paprikos

GAMINIMAS:

  1. Paruošiame lęšius: nuplauname po tekančiu vandeniu, sudedame į didelį puodą, pasūdome, užpilame 5-6 cm šalto vandens, įdedame lauro lapą, ir užverdame. Užvirus, sumažiname ugnį, ir verdame 20-25 min. Graikiškoms lęšių salotoms lęšiai neturi būti pervirę.

  2. Kol lęšiai verda, paruošiame daržoves. Supjaustome paprikas stambiomis juostelemis ir sudedame į skardą. Pasūdome, pagardiname maltais pipirais ir pašlaktome alyvuogių aliejumi. Kepamae apie 20 min.

  3. Supjaustome pomidorus.

  4. Paruošiame užpilą: sudedame visus ingridientus ir gerai susmulkiname mikseriu.

  5. Išvirusisu lęšius perplauname šaltu vandeniu. Kai lęšiai atvės, sudedame juos į salotinę, užpilame užpilą, viską sumaišome. Sudedame pjaustyta svogūną, fetą, pjaustytus pomidorus, paprikas bei alyvuoges.

Skanaus!

Advertisements