Kelionių vadovas Kretoje

Apie maistą Kretoje, Kretos tavernas ir jų ypatumus galima kalbėti be galo. Visada atsiras, ką naujo pasakyti. Tiesiog neseniai teko skaityti gerb.

tikros graikiskos salotosdakosNa net nesivargininsiu rašyti, kad Kretos virtuvė jau seniai tapo Viduržemui jūros dietų pagrindu ar to, kad Kretos maistas laikomas vienu sveikiausiu.  Kalbėsime apie tai, kaip išsirinkti, kur skaniai ir nebrangiai pavalgyti, atostogaujant Kretoje. Autentiško Kretos maisto nebandykite rasti kurortinėse zonose, bus kaip p. Užkalniui, viską gausit su bulvytėm free, viskas bus pritaikytą europietiškam skoniui, ir už nerealią kainą. Pirmas geros tavernos požymis – jokių IKEA baldu ir pan. Taverna, kur valgo kretiečiai paprasta: pintos kėdės, mediniai stalai, vynupgių vijokliai virš galvos.

20150509_22312220150509_223616

Antras geros tavernos požymis –  nėra meniu angliškai, arba iš viso nėra meniu. Padavėjai paaiškina viską, ko reikia. Šypsena ir gera nuotaika – geriausi vertėjai. Trečias požymis – daugiausia valgo vietiniai. Turistų mažai arba iš viso nėra.

Pastaba: šios tavernos nekrenta į akis, nesireklamuoja ir nežvilga prabanga. Tad jų reikia paieškoti, bet tikrai jų yra visur, net tokiuose kurortuose kaip Hersonissos.

Tad jei atkreipsite dėmesį į šias smulkmenas, nereikės raštyti Delfi straipsių apie suvienodėjusį ir turistams adaptuotą maistą. Pajudėkite iš turistinių zonų ir rasite

astunkojissouvlaki

Tad skanaus! Kali oraksi!

P.S pajudėkite iš kurortinių zonų, ir rasite tikrąją Kretą!

http://www.keliones1.lt

Advertisements


%d bloggers like this: